Positive Grid

Positive Grid är ett företag som har huvudkontor i Kalifornien samt kontor i Europa och Asien. Positive Grid har sedan starten 2008, med inriktning på musiker, utvecklat diverse applikationer och programvaror för diverse plattformar som te. x smartphones och datorer.

På senare år har man också släppt hårdvara i form av gitarr och basförstärkare, signalprocessorer och effektpedaler.

Positive Grid har en helt unik teknologi som ger möjlighet att skapa helt egna förstärkare och effekter. Alla delar i förstärkarna kan tweakas. Prova att byta ut preamprören eller testa olika typer av trafos och hör hur de påverkar ljudet osv. Gå helt bananas på egen hand om du vill, eller logga in på ToneCloud och ladda ner förstärkare och effekter som är antingen fabriksgjorda eller skapade av andra användare. Men inte nog med det!

Med Amp Match funktionen kan man analysera och sampla en vanlig förstärkare, för att sedan applicera det du samplat på någon av de inbyggda förstärkarna i BIAS utbud. Det är svårt att skilja på resultatet och den samplade förstärkaren!

Postive Grids pedaler har en liknande funktion som heter Tone Match, där du kan ge dig ut i detta hav av pedaler och matcha dem med din egen pedal! Men pedalerna kan mycket mer än så. Du kan ner på komponentnivå, tweaka , byta och generellt ställa in hur de skall uppföra sig i just din setup. Den enda man kan sakna är doften av lödtenn och brända komponenter, men i övrigt är känslan densamma!
Men är man inte ett tweak-geak så kan man använda de ultrafeta, oändligt många olika effekter som finns i pedalerna eller på ToneCloud!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår